Hav & bad året runt

Runtom Falsterbohalvön finns vidsträckta, vita stränder i det oändliga som har lockat badturister i många, många år. Historiskt har det mest varit varma, sköna bad på sommaren som hägrat, men nu ser vi hur trenden med kallbad har exploderat.

Vissa säger att vinterbad gynnar blodcirkulationen och immunförsvaret, andra upplever att de får ny energi i kroppen efteråt. Bara på bryggan nedanför Lotsvillan ser vi dagligen en strid ström av vinterbadare som inte räds att hoppa i det noll-gradiga vattnet, så numera är inte badsäsongen endast under sommarmånaderna, utan året runt njuter många av det friska, härliga havet oavsett temperatur. 

Den flera kilometer långa, inte så välkända sandstranden närmast Lotsvillan, Ljunghusens strandbad ligger bara 150 meter bort och du behöver inte bekymra dig varken över för mycket folk på stranden eller problem att hitta parkering till bilen. Ta boken, handduken och solkrämen under armen och njut av härliga bad och vita sandstränder i det oändliga bara några minuter bort. När du blir hungrig är du inte långt hemifrån när du bor på Lotsvillan.

Precis nedanför Lotsvillan finns det populära, tillgänglighetsanpassade badet i Falsterbokanalen. Ramper till brygga och pir underlättar för rullstolsburna att ta sig fram och via kommunen kan man också låna en bad-rullstol.  Här finns fräscha omklädningsrum med dusch och toalett som städas dagligen. Under sommarmånaderna erbjuder våra lokala entreprenörer både yoga och annan träning nedanför Lotsvillan. För mer info och träningsinspiration kika hos Studio Canalis   samt Näset Bootcamp.

Det långgrunda vattnen runt Näset är som gjort för vattensport och vi ser fler och fler som surfar året runt. På Ljunghusens strandbad finns ett speciellt anvisat område för Kite-surfare. För eventuell hyra av brädor etc hänvisar vi till informationen hos Semesterkänsla.

Vi är väldigt glada över att vi i kommunen nu har ett nybyggt, fantastiskt fint Kallbad i hamnen i Skanör (9 km). Gör som många, vandra längs Skåneleden eller cykla på Sydkustleden som bägge passerar Lotsvillan och avsluta med ett härligt bastubad inkl. dopp på Skanör Falsterbo Kallbadhus. Det är helt enkelt magiskt!

Platser att besöka