Cykling

Hela Falsterbohalvön är känt för sitt avkopplande strandliv, sina vackra stränder och sin unika natur med tallskogar som doftar gott och detta upplevs enligt oss bäst till fots eller på cykel.

Det är inte bara Skåneleden(vandring) som passerar Lotsvillan utan även Sydkustleden(cykling) passerar en liten bit bort och Näset runt går precis lika bra att cykla som att vandra. Vi har nära samarbete med Hyr en hoj,  så har du inte cykel med dig går det utmärkt att beställa hos dem och de levererar cykeln till Lotsvillan.

Halvdagsutflykt

Cykla längs gamla Banvallen (cykelväg) ner till hamnen i Skanör för en lunch, fika eller middag. Dit är det 10 härliga kilometer på fina cykelbanor. Har du kanske mountainbiken med, så kan du istället följa Skåneleden för att komma längre ut i naturen och närmare havet. Att cykla hem på kvällen är tryggt och säkert på en väl upplyst banvall. Halvvägs mellan Lotvillan och Skanör finns ett fint vindskydd med grillplats. 

En annan finfin utflykt

Utgå från Lotsvillan och dra dig bort mot Ljunghusens Golfklubb. Därifrån följer du Skåneleden över vår vackra hed för att landa i Falsterbo. På två ställen lyfter du enkelt din cykel över ett staket som förhindrar att de söta korna kommer på villovägar. Det är inte någon cykelled utan Skåneledens vandringsled som man kan följa. Från Falsterbo kan man sedan cykla på gamla Banvallen till Skanör och vidare hem till Lotsvillan. Hur lång tid denna turen tar beror på hur många bad- och glasstopp du tar, men sträckan är ca 30 km i enkel terräng.

Kulturturen

Utgå från Lotsvillan och cykla 5 km till Fotevikens Museum i utkanten av Höllviken. Hela vägen dit cyklar du längs havet på fina cykelvägar och på vägen passerar du Höllvikens tätort med möjlighet både till både mat, bad och shopping. 

Fotevikens museum är ett friluftsmuseum. Här finns inga glasmontrar, inga salar med marmorgolv, inga beskrivande skyltar inte ens en traditionell museibyggnad. Här finns istället en hel vikingastad uppbyggd med dåtidens material och tekniker, så historiskt korrekt man kan komma med de arkeologiska och historiska källmaterial man känner till. Ett riktigt familjeäventyr. 

Cykla sedan vidare till Bärnstensmuseet i Kämpinge! Där får du lära dig allt som finns att lära om Bärnsten och det presenteras på ett lekfullt sätt, som precis som Fotevikens vikingaby uppskattas av barnfamiljer. Från Bärnstensmuseet hem till Lotsvillan är det ca 5 km och passa gärna på att ta ett dopp på Kämpingestranden. 

Du hittar massa mer cykelinspiration på Sydkustledens hemsida

No items found.